Marmitako de bonito

Marmitako de bonito

Hey everyone, it is me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Marmitako de bonito. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Marmitako de bonito is one of the most favored of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes yummy. They're nice and they look wonderful. Marmitako de bonito is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Marmitako de bonito, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Marmitako de bonito delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Marmitako de bonito is 6 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Marmitako de bonito estimated approx 45 minutos.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Marmitako de bonito using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

#pescado
#platocuchara

Clásico guiso de pescado y patatas. El único secreto es que el bonito se haga con el calor del caldo, pero sin cocer al fuego, para que quede bien jugoso y no quede reseco.
Esta receta se disfruta tanto recién hecha, en caliente, como en frío.
Versión Thermomix: https://www.recetario.es/pescados-y-mariscos-recetas/marmitako
#memorias

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Marmitako de bonito:

  1. 1/2 kg Bonito
  2. 4 Patatas
  3. 1 Cebolla
  4. 2 Pimiento verde italiano
  5. 1 Zanahoria
  6. Dientes ajo 2
  7. 1/2 l Caldo de pescado o fumet
  8. 150 ml Vino blanco
  9. 15 g Pimentón dulce
  10. 1 cucharada Pimiento choricero
  11. 1 Guindilla
  12. 30 g Salsa de tomate
  13. Laurel
  14. Aceite de oliva virgen extra

Instructions to make to make Marmitako de bonito

  1. Comenzaremos picando la cebolla en juliana, el pimiento en tiras de mediano tamaño, para que se vean, y el ajo muy picado. En una cazuela grande y ancha, que nos permita remover los ingredientes, ponemos un poco de aceite y en él, salteamos la cebolla, el pimiento y el ajo. Bajamos el fuego al mínimo, y añadimos la zanahoria, bien picada. Dejamos pochar los ingredientes para que se ablanden bien.
  2. Ponemos el pimiento choricero en agua caliente, y sacamos su carne con el canto de una cuchara. También podemos utilizar la carne de pimiento choricero en conserva, que da un excelente resultado y resulta muy cómoda de utilizar. La incorporamos al sofrito junto a la guindilla y removemos bien.
  3. Añadimos el vino blanco, y dejamos que evapore el alcohol. Pelamos las patatas y las cortamos desgajando un poco con el cuchillo para que los pedazos suelten más fécula, lo cual hará que el caldo resultante engorde un poco. Añadimos las patatas al guiso, junto a una punta de cuchillo de pimentón, y un buen pellizco de sal.
  4. Subimos el fuego fuerte e incorporamos el caldo, las hojas de laurel y las dos cucharadas de tomate, removemos un poco. Una vez que el caldo comience a hervir, bajamos de nuevo el fuego al mínimo. Removeremos de vez en cuando agitando las asas de la cacerola. De esta manera, las patatas permanecerán enteras.
  5. Dejamos a fuego lento durante unos treinta minutos, hasta que las patatas casi se deshagan. Si el caldo os queda demasiado claro, podéis aplastar dos o tres patatas con el tenedor y después se incorporan para engordar el caldo.
  6. Repasamos los tacos de bonito, cortándolos en trozos de bocado, y retirando alguna espina que puedan tener. Pasados los treinta minutos, añadimos el bonito a la cazuela, apagamos el fuego y dejamos que las tajadas se hagan con el calor residual. Servimos tras cinco minutos de reposo.

As your experience as well as confidence expands, you will certainly find that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your individual tastes over time. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or even more components or is a little basically zesty, you can make straightforward changes to attain this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you do not need to learn them yet only if you master some straightforward cooking methods.

This isn't a total guide to quick and also simple lunch recipes yet its great food for thought. Ideally this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Steps to Prepare Award-winning Marmitako de bonito. Thank you very much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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