Hornazo salmantino Tm5

Hornazo salmantino Tm5

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Hornazo salmantino Tm5. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Hornazo salmantino Tm5 is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it is quick, it tastes delicious. Hornazo salmantino Tm5 is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Hornazo salmantino Tm5, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Hornazo salmantino Tm5 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Hornazo salmantino Tm5 is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Hornazo salmantino Tm5 using 16 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.

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Ingredients and spices that need to be Prepare to make Hornazo salmantino Tm5:

  1. Ingredientes para la masa
  2. 100 gr. agua
  3. 100 gr. vino blanco Alcanta
  4. 150 gr. manteca de cerdo
  5. 50 gr. aceite oliva
  6. 20 gr. levadura fresca de panadería
  7. 800 gr. harina blanca
  8. 1 huevo
  9. 1 cucharada sal
  10. 1 cucharadita pimentón de la vera
  11. huevo batido para pintar
  12. Ingredientes para el relleno
  13. 300 gr. chorizo ibérico en rodajas
  14. 500 gr. filetes de lomo de cerdo adobado
  15. 150 gr. jamón serrano en lonchas
  16. 3 huevos cocidos en rodajas

Steps to make to make Hornazo salmantino Tm5

  1. Lo primero que haremos es la masa y para ello, calentaremos el agua, el vino blanco, la manteca de cerdo y el aceite de oliva, 5 minutos. 37º, velocidad 1.
  2. Después añadiremos la levadura por el bocal y batiremos 4 segundos, velocidad 4.
  3. Ahora incluiremos la harina, el huevo, la sal, el pimentón y el azúcar y mezclaremos 10 segundos, velocidad 6.
  4. Una vez mezclados bien, amasaremos 5 minutos, velocidad espiga.
  5. Volcaremos la masa sobre una bandeja con papel de hornear y formaremos una bola que taparemos con el papel de hornear, además de con un paño, para dejar levar como mínimo una hora, para que doble su volumen, en un lugar cálido.
  6. Haremos lo mismo con la otra bola más gruesa para dejarnos preparada la tapa y también reservamos. Con la tercera porción de masa hacemos lo mismo la estiramos bien y hacemos el enrejado.
  7. Para hacer el enrejado tenemos dos opciones. Una de ellas, la más fácil y rápida es hacerlo con un rodillo cortador para hacer estos enrejados. La otra es la que yo hice al no tener rodillo.
  8. Pasado el tiempo amasamos a mano, para quitar el aire y dividimos en 3 porciones, de las que dos serán de más cantidad puesto que serán la base y la tapa y la tercera, será con la que hagamos el enrejado tan típico que lo cubre.
  9. Con un rodillo estiraremos la masa hasta alcanzar el tamaño de la bandeja donde lo vayamos a hornear y lo reservamos.
  10. Precalentamos el horno a 180º, mientras comenzamos a montar el hornazo. Para ello cogeremos la bandeja de horno con papel vegetal sobre la que hemos puesto la base y colocamos los filetes de lomo de cerdo. Después colocaremos encima del lomo, el jamón serrano, el chorizo y los huevos cocidos en ese orden.
  11. Taparemos con la otra base que tenemos reservada y sellaremos bien por los lados para que quede bien cerrada y colocaremos el enrejado encima.
  12. Pintaremos con huevo batido y hornearemos durante 40 minutos a 210º, con la función aire y por la parte de abajo. Una vez horneado, dejamos enfriar y servimos en porciones.

As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly locate that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your personal tastes over time. Whether you intend to offer a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make easy adjustments to attain this goal. Simply put, start making your dishes promptly. As for standard cooking skills for novices you do not need to learn them yet only if you grasp some easy cooking strategies.

This isn't a total overview to fast and easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Recipe of Quick Hornazo salmantino Tm5. Thanks so much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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