Cake de Navidad
Hey everyone, it is me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Cake de Navidad. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Cake de Navidad is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions daily. It's simple, it is quick, it tastes delicious. Cake de Navidad is something that I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Cake de Navidad, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cake de Navidad delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have Cake de Navidad using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
En esta época del año, donde el frío nos acompaña, el cuerpo nos pide un café bien caliente. Para acompañarlo nada mejor que un bizcocho contundente, denso y con sabor.
Sin duda es la mejor época del año para prepararlo. #ElGordoDeCookpad
Ingredients and spices that need to be Take to make Cake de Navidad:
- 200 grs. harina
- 100 grs. harina refinada de maíz (Maizena)
- 3 huevos
- 175 grs. mantequilla
- 120 grs. azúcar
- 350 grs. fruta confitada
- 50 ml. ron
- 50 grs. nueces
- 1 sobre levadura química (tipo Royal)
- Pizca sal
- Para el glaseado (opcional):
- 100 grs. azúcar glas
- 1 poco leche
- Fruta escarchada y nueces
Instructions to make to make Cake de Navidad
- Con Thermomix: Ponemos la mantequilla (175 gr.), con el azúcar (120 gr.) y los 3 huevos. Trabajamos durante 30 segundos a velocidad 5.
Agregamos la harina (200 gr.) y la maizena (100 gr.) con la pizca de sal y el sobre de levadura. Mezclamos bien durante 15 segundos a velocidad 6. - Incorporamos el ron (50 ml) junto con las nueces y la fruta escarchada.
Podemos dejarla en trozos no muy grandes por lo que bastará con mezclar todo durante 10 segundos a velocidad 3. En mi caso, como a mis niños no les gusta encontrársela la piqué a velocidad 7. - Sin Thermomix: Ponemos en un bol amplio la mantequilla (175 gr.), con el azúcar (120 gr.) y los 3 huevos. Con unas varillas eléctricas mezclamos bien.
Agregamos la harina (200 gr.) y la maizena (100 gr.) con la pizca de sal y el sobre de levadura. Mezclamos todo. - Incorporamos el ron (50 ml) junto con las nueces y la fruta escarchada. Podemos picar las nueces y la fruta en trozos que se vean. En mi caso, como a mis niños no les gusta encontrársela la piqué más.
- Ponemos nuestra masa en un molde tipo plum cake y horneamos, con el horno precalentado a 180ºC durante 1 hora aproximadamente. Ya sabéis que cada horno es un mundo, lo mejor será pincharlo con un palillo hasta que salga seco.
- Ahora podemos espolvorear un poco de azúcar glas por encima y ya estaría.
- Otra opción sería hacer una glasa. Para ello ponemos el azúcar glas (100 gr.) y le añadimos unas cucharadas de leche hasta conseguir una pasta muy espesa. La ponemos por encima de nuestro bizcocho y decoramos con fruta escarchada y nueces.
- No puede haber un bizcocho más adecuado para esta época del año.
¿Os animáis a probar?
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly locate that you have more natural control over your diet regimen and adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a recipe that makes use of less or even more components or is a little bit more or less hot, you can make basic adjustments to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for basic food preparation abilities for novices you do not require to learn them but just if you master some easy food preparation methods.
This isn't a complete guide to quick and also simple lunch recipes but its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Perfect Cake de Navidad. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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