Trenza de brioche

Trenza de brioche

Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Trenza de brioche. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Trenza de brioche is one of the most popular of current trending meals on earth. It's appreciated by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes delicious. Trenza de brioche is something which I have loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Trenza de brioche, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Trenza de brioche delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Trenza de brioche using 9 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

El pan brioche tiene su origen en Francia y se caracteriza por ser un pan tierno y esponjoso que en esta ocasión lo vamos a presentar en forma de trenza.

Vais a ver como es una receta muy sencilla, con una masa que se trabaja perfectamente y que da un resultado fantástico.

Ingredients and spices that need to be Take to make Trenza de brioche:

  1. 450 grs. harina
  2. 150 ml. leche
  3. 1 huevo
  4. 75 grs. azúcar
  5. 75 grs. mantequilla (a temperatura ambiente)
  6. 3 grs. sal
  7. 1 huevo para pintar
  8. 10 grs. levadura seca de panadero o 25 grs. de levadura fresca
  9. Pepitas de chocolate (opcional)

Steps to make to make Trenza de brioche

  1. En Thermomix:
  2. Ponemos la leche (150 ml), el azúcar (75 grs.) y la levadura seca (10 grs.) en el vaso y programamos 2 minutos a 37ºC a velocidad 2.

    A continuación, añadimos 1 huevo, la mantequilla (75 grs.), la harina (450 grs.) y la sal (3 grs.). Mezclamos todo durante 20 segundos a velocidad 6.

    Y programamos 5 minutos de amasado a velocidad espiga.
  3. Sin Themomix: En un bol amplio ponemos la leche (150 ml), el azúcar (75 grs.) y la levadura seca (10 grs.). Removemos bien hasta que se disuelva.

    A continuación, añadimos 1 huevo, la mantequilla (75 grs.), la harina (450 grs.) y la sal (3 grs.). Mezclamos todo bien trabajando la masa hasta conseguir una masa homogénea.
  4. Tapamos nuestra masa y la dejamos que duplique su tamaño, aproximadamente 2 o 3 horas.
  5. Ponemos un poco de harina en nuestra mesa de trabajo, volcamos la masa y la dividimos en tres porciones iguales. Para ello lo corto en cuatro trozos, y uno de los trozos lo divido a su vez en tres.
  6. Si sois golosos como yo podéis añadir un buen puñado de pepitas de chocolate a la masa antes de cortarla...le da un toque genial.

    Después hago un rulo con la masa y finalmente la estiro hasta conseguir 3 rulos alargados.
  7. Ya sólo queda realizar la trenza con las 3 tiras. Recojo los bordes y los meto para dentro para que las puntas queden redondeadas.
  8. Volvemos a tapar nuestra trenza durante 1 hora más, veremos como ha vuelto a crecer.
  9. Por último pincelamos con huevo batido y lo llevamos al horno.
  10. Con el horno precalentado, lo horneamos durante 25 minutos a 180ºC o hasta que veamos que está dorado.
  11. Vamos a obtener un brioche con una miga esponjosa y sabrosa.

    ¿Os animáis a probar?

As your experience as well as confidence grows, you will certainly discover that you have much more natural control over your diet plan and also adapt your diet plan to your individual preferences over time. Whether you wish to serve a dish that uses fewer or more components or is a little essentially hot, you can make basic changes to attain this objective. To put it simply, start making your dishes on schedule. When it comes to fundamental cooking skills for novices you don't require to learn them but only if you grasp some simple cooking strategies.

This isn't a complete overview to quick and also easy lunch recipes however its great food for thought. Hopefully this will get your creative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Prepare Ultimate Trenza de brioche. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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